Saffransskorpor

Serverar: 2 portioner

Små delikatesskorpor som håller länge om de förvaras fuktfritt i en burk.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 120 g smält avsvalnat margarin eller smör
  • 9 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 påsar saffran
  • 200 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst, stöt saffran med en sockerbit och blanda i äggsmeten. Rör i smöret. Blanda mjöl med bakpulver och blanda med äggsmeten. Grovhacka chokladen och blanda i.
    2. Rulla ut till långa korvar och platta till dem lite (ca 1 1/2 cm i diameter, lika långa som plåtens långsida), placera på bakplåtspapper och grädda i ugn 200 grader tills de får lite färg (10-15 minuter).
    3. Ta ut och skär omgående i sneda bitar. När alla plåtar är färdigbakade, stäng av ugnen men ställ tillbaka skorporna i ugnen för rostning. Låt stå till ugnen kallnat.
    4. På sommaren gör jag samma skorpor men utan saffran och choklad. Då penslar jag dem med vatten och strör på kanel och strösocker innan gräddning. De är också jättegoda!
    5. Ibland tillsätter jag istället kardemumma i smeten, vilket också är gott. Vill man göra det riktigt lätt för sig (och det vill man ju ofta) byter man ut smöret mot flytande margarin, det går lika bra.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    55
    21
    4.8
    30 min
    30
    4

    Kommentarer (1)

    suzanneb 3 december 2008

    Jätte goda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben