När jag bakar dessa så blir det dubbel sats,
en till mig och en till grannarna.leila
Ingredienser
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl mald mandel
Instruktioner
Smält smöret och blanda med saffran.
Vispa äggen med sockret. Blanda mjöl och bakpulver.
Häll smör/saffran blandningen i äggsmeten.
Rör sen ner dom torra ingredienserna
och blanda väl.
Forma till 3 längder,lägg på plåt.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader
i 25 min.Tag ut och skär i sneda ganska
stora bitar, lägg tillbaka på plåten och torka
i10 min. i ugnen,stäng av ugnen och låt plåten stå
tills ugnen svalnat.
Jättegoda skorpor och riktigt snabba o lätta att göra. Själv så brukar jag ha grovhackade hasselnötter istället för mandel.
strimma2117 november 2010
Jag älskar dessa safftansskorpor. Bakar hellre skorpor än lussekatter som ändå bara blir kvar i frysen till långt efter jul!
Fint att ge bort i trevlig burk, när man ska på glöggfest till exempel:)
Jättegoda skorpor och riktigt snabba o lätta att göra. Själv så brukar jag ha grovhackade hasselnötter istället för mandel.
Jag älskar dessa safftansskorpor. Bakar hellre skorpor än lussekatter som ändå bara blir kvar i frysen till långt efter jul! Fint att ge bort i trevlig burk, när man ska på glöggfest till exempel:)