Saffransskorpor
Serverar:
20 portioner
Supergoda!!
Ingredienser
100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Liknande recept
saffransskorpor
4.8
30 min
55
21
Saffransskorpor
4.8
30 min
30
4
Emmas Saffransskorpor med mörk choklad
5
1 h
40
1
Saffransskorpor med mandel och choklad
1 h
80
Saffransskorpor - glutenfria
15 min
Saffransskorpor med hasselnötter
40 min
60
Ullas saffransskorpor
5
1-10
1
Saffransskorpor
5
2
1
Saffransskorpor
4.7
25 min
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!