Saffransskorpor

Serverar: 20 portioner

Supergoda!!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 g saffran
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 dl hel sötmandel
  • Råsocker
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. 2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
    3. 3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
    4. 4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
    5. 5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
    6. 6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
    7. 7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
    8. 8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
    9. 9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    55
    21
    4.8
    30 min
    30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben