Saffransskorpor

Serverar: 120 portioner

Goda skorpor med saffran och honung till jul!

Ingredienser

  • 0,5 g (1 kuvert) saffran
  • 50 g smör
  • 3 msk honung
  • 2 msk strösocker
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • Cirka 7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Stöt saffran med lite strösocker.
    2. Smält smör med honung, socker och saffran. Tag från värmen och häll i mjölken (degvätskan ska vara 37°). Smula jästen i en bunke och rör ut i lite av saffransmjölken, slå sedan på resten. Blanda i mjölet lite i taget och knåda i minst 10 minuter (gärna i matberedare). Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225°.
    4. Forma degen till 60 små bullar och lägg på plåtar. Grädda i ugn ca 10 min eller tills de är gyllenbruna. Ta ut, låt svalna en aning och dela sedan bullarna med kniv eller gaffel.
    5. Baka av bullhalvorna tills insidan också blivit gyllenbruna. Sänk ugnsvärmen till 100°. Torka skorporna i ugnen i ca 2 timmar tills de är riktigt torra.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    55
    21
    4.8
    30 min
    30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben