Saffransskorpor

Serverar: 75 portioner

Recept från mitt favoritkondis :)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 125 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 5 tsk bakpulver
  • 8 dl mjöl
  • 3 g saffran
  • Ägg till pensling
  • Råsocker
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Rör smör socker poröst och blanda ner ägg och mjölk.
    2. Sikta i bakpulver och mjöl och arbeta in det i degen tillsammans med saffran.
    3. Dela degen i 6 bitar och rulla ut bitarna lika långa som plåten.
    4. Lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt. Pensla längderna med ägg. Strö över råsocker och flagad mandel.
    5. Grädda längderna gyllenbruna i cirka 20 minuter i 175 grader. Tag ut längderna och sänk ugnen till 100 grader. Skär genast upp sneda skorpor och sätt tillbaka dem på plåten och torka dem i cirka 1 timme.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    55
    21
    4.8
    30 min
    30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben