Saffranstryffel

Gillar man saffran är denna tryffel en given succé på gottebordet till jul.

Ingredienser

  • 1 dl grädde
  • 1 msk honung
  • 1 gr saffran
  • 250 gr vit blockchoklad
  • 30 gr osaltat smör
  • 1 tsk konjak, går bra att utesluta
  • Sockerrostad mandel
  • 4 dl flagad eller krossad mandel
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk vatten
  • Garnering
  • 150 g vit blockchoklad
  • Instruktioner

    Koka upp grädde, honung och saffran. Slå det över den hackade vita chokladen. Tillsätt sedan smöret (och sist konjaken). Rör tryffeln slät. Låt stelna i kylskåp och klicka sedan, med hjälp av en matsked, ut 10-grams bitar som rullas runda. Blanda mandel, florsocker och vatten och lägg dem på en plåt. Rosta i 200° tills de fått en gyllenbrun färg. Låt kallna. Smält vita blockchokladen. Rulla tryffeln i den avsvalnade chokladen och sedan i mandeln. Låt dem sedan kallna ordentligt i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben