Saffranstryffel

Julgodis

Ingredienser

  • Tryffel
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • 1 g saffran
  • 250 g grovhackad fazer ögon vit choklad
  • 30 g osaltat smör
  • 1 tsk cognac (kan uteslutas)
  • Sockerrostad mandel
  • 4 dl krossade mandelflagor
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk vatten
  • Garnering
  • 150 g fazer ögon vit choklad
  • Instruktioner

    1. Tryffel: Koka upp grädde, honung och saffran. Slå det över den hackade vita chokladen. Tillsätt sedan smöret och sist cognacen. Rör tryffeln slät. Låt stelna i kylskåp och klicka sedan ut med hjälp av en matsked, ca 10 g bitar, som rullas runda.
    2. Sockerrostad mandel: Blanda alla ingredienserna och bred sedan ut på en plåt. Rosta i 200° tills de nått en gyllenbrun färg. Låt kallna.
    3. Garnering: Smält chokladen. Rulla tryffelkulorna i den avsvalnade chokladen och sedan i mandeln. Låt dem sedan kallna ordentligt i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Maripoosa 13 april 2008

    Oj, det lät spännande! Blev genast sugen på att testa...

    Umalo 19 november 2011

    Är helt underbart goda....men smeten stelnar inte. Istället för att kämpa i onödan: pensla ischokladformar med smält vit choklad - låt stelna i kylskåp, tryck sedan ner tryffelmassan i formarna och garnera med mandeln eller cocos.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben