Salade Liègoise

Serverar: 4 portioner

Jag är ingen större älskare av sallader, men den här har fallit mig på läppen. Om din respektive hatar sallader, så prova att bjuda på den här, den brukar gå hem även hos de mest styvnackade salladsmotståndare.

Ingredienser

  • 8 potatisar, medelstora
  • 25 g smör
  • 2 ½ dl buljong (tärning)
  • 250 g haricots verts, djupfrysta
  • 1 gul lök
  • 150 g bacon
  • 1 krm svartpeppar direkt från kvarnen
  • 2 tsk färsk hackad, färsk rosmarin eller ¾ tsk torkad
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skär den i centimetertjocka stavar.
    2. Smält fettet i en tjockbottnad kastrull. Lägg i potatisen och låt den fräsa i fettet ett par minuter under omrörning.
    3. Tillsätt buljongen och låt potatisen koka under lock ca 5 min.
    4. Lägg de djupfrysta bönorna på potatisen och låt alltsammans koka på svag värme med locket på glänt tills potatis och bönor är mjuka 8-10 min. Skala och hacka under tiden löken. Hacka också rosmarinen mycket fint.
    5. Klipp baconskivorna i små bitar direkt ner i het stekpanna och fräs dem under omrörning. Låt dem rinna av på hushållspapper. Lägg ev. lite fett i pannan och stek löken mjuk.
    6. Blanda ner peppar, rosmarin och vinäger i löken och häll blandningen över potatis- och bönsalladen.
    7. Lägg upp salladen i en skål och strö över bacontärningarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben