Salade Niçoise

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 huvud grönsallad
  • 200 g späda haricots verts, snoppade & blancherade
  • 3-4 tomater i klyftor
  • 2 skivor färsk tonfisk
  • 1 ask sardeller
  • 1 dl svarta oliver
  • 3 msk kapris
  • 5 hårdkokade ägg i halvor
  • Potatissallad
  • 700 g potatis
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1/1 dl hett vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk finhackad lök
  • 2 msk persilja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • Dressing
  • 1 msk färskpressad citron
  • 1/2 tsk ljus senap
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    Skrubba potatisen, skär den i skivor och koka den mjuk. Sila av och blanda den med buljong, vinäger, hackad lök, persilja, salt och peppar. Blanda dressingen och låt bönorna marinera en stund i lite av den. Skölj och torka salladsbladen och klä in ett salladsfat med bladen. Lägg potatissalladen i mitten och tomater och bönor runtomkring. Halstra tonfisken snabbt och lägg ovan på salladen. Garnera med ägg och sardeller. Strö över oliver, kapris och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Salade Nicoise
    Vad en äkta Salade Nicoise ska innehålla tvista de lärde om... Detta ä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben