I den franska medelhavsstaden Nice har denna klassiker sitt ursprung. Dess grönsaker kan variera en aning alltefter säsong och humör, men tonfisken, ansjovisen, äggen och oliverna tummar man aldrig på.
Ingredienser
1 burk tonfisk i olja
1 liten burk ansjovis- eller sardellfiléer
1 burk haricot verts
3 hårdkokta ägg
4 kokta, kalla potatisar
2-3 tomater
1 grönsalladshuvud
10-12 svarta oliver
Dressing
2 msk vinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 vitlöksklyftor
6 msk olivolja
Instruktioner
- Låt tonfisk, ansjovis/sardeller samt haricot verts rinna av. Dela tonfisken och ansjovisen/sardellerna i mindre bitar.
- Skala äggen och skär dem i klyftor. Skiva potatisen och skär tomaterna i klyftor.
- Skölj salladen och låt den rinna av. Lägg sedan upp hela salladsblad på ett fat. Lägg upp de olika ingredienserna, smakfullt blandade, på salladsbladen. Avsluta med att strö oliverna över.
- Gör nu dressingen. Blanda samman vinäger, salt och peppar. Pressa ner vitlök och tillsätt sedan oljan medan du vispar ihop allt. Häll den färdiga dressingen över salladen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Salade Nicoise
Vad en äkta Salade Nicoise ska innehålla tvista de lärde om... Detta ä...