Salade Nicoise

Serverar: 4 portioner

I den franska medelhavsstaden Nice har denna klassiker sitt ursprung. Dess grönsaker kan variera en aning alltefter säsong och humör, men tonfisken, ansjovisen, äggen och oliverna tummar man aldrig på.

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk i olja
  • 1 liten burk ansjovis- eller sardellfiléer
  • 1 burk haricot verts
  • 3 hårdkokta ägg
  • 4 kokta, kalla potatisar
  • 2-3 tomater
  • 1 grönsalladshuvud
  • 10-12 svarta oliver
  • Dressing
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 6 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Låt tonfisk, ansjovis/sardeller samt haricot verts rinna av. Dela tonfisken och ansjovisen/sardellerna i mindre bitar.
    2. Skala äggen och skär dem i klyftor. Skiva potatisen och skär tomaterna i klyftor.
    3. Skölj salladen och låt den rinna av. Lägg sedan upp hela salladsblad på ett fat. Lägg upp de olika ingredienserna, smakfullt blandade, på salladsbladen. Avsluta med att strö oliverna över.
    4. Gör nu dressingen. Blanda samman vinäger, salt och peppar. Pressa ner vitlök och tillsätt sedan oljan medan du vispar ihop allt. Häll den färdiga dressingen över salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Salade Nicoise
    Vad en äkta Salade Nicoise ska innehålla tvista de lärde om... Detta ä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben