Salami och briepaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

God på buffebordet, smakrik och lättgjord.

Ingredienser

  • Deg
  • 3 dl mjöl , dinkel eller graham
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3-4 hg salami
  • 6-8 strimlade soltorkade tomater
  • 300 g skivad brieost
  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk
  • 2-3 tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till degen . Tryck ut degen i en pajform . Förgrädda pajskalet i 175 grader i 10 - 15 minuter. Lägg salamin i skalet och strö över de strimlade tomaterna och lägg på brieosten i skivor .
    2. Rör ihop mjölk , ägg , salt , peppar och strö över oregano. Ugn 175 grader 30-45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    sarahh 24 februari 2011

    JÄTTE god paj!!! Mumma mumma :)

    Celina_em 27 mars 2011

    Med pepparsalami blev den oätligt stark.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben