Sallad med lamm

Serverar: 4 portioner

En perfekt rätt om man har rester från lammsteken.

Ingredienser

  • 300 g tunnt skivad lammstek eller lammfilé
  • Krispig sallad
  • Basilika
  • Grönmynta
  • Färsk koriander
  • 3 salladslökar
  • 2 röda chilifrukter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 cm färsk ingefära
  • 50 g cashewnötter
  • Dressing
  • 3 msk lime
  • 4 msk solrosolja
  • 1 msk socker
  • Salt
  • Instruktioner

    Lägg salladen i en skål med basilika, mynta, koriander, tunt skivad salladslök, chilin (tunt skivad och fröna urtagna), finhackad ingefära och nötterna (rostade i torr panna). Lägg köttet på salladen. Blanda dressingen väl och häll över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Indien!
    I Indien blandar man aldrig rätterna, dessutom äter man med fingrarna....

    Dagens ört - mynta
    Mynta är en vietnamesisk krydda som förekommer i en rad olika variante...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben