Salladsfest på fisk

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Bjud på kall mat om ni vill ha det riktigt bekvämt när ni har gäster.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg färsk eller djupfryst, tinad vit fiskfile (tex kolja, gös eller spätta)
  • Lag till kokning
  • 3 dl vatten
  • 3 dl vitt vin
  • 1 msk salt
  • 1 skiva purjolök
  • 4 kryddnejlikor
  • 8 vitpepparkorn
  • Några dillstjälkar
  • Sås
  • 3 dl majonnäs
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl gräddfil
  • Mild chilisås efter smak
  • Några sherrystänk
  • Garnityr
  • 150-200 g rensade räkor
  • 1 burk svart kaviar (ca 100 g)
  • Citronskivor
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Koka upp lagen och låt den koka sakta under lock ca 15 min.
    2. Skölj fisken, dela den av i mindre bitar och låt den rinna av. Lägg fisken löst hopvikt, spättafiléerna rullade, i en låg och vid kastrull.
    3. Sila den heta lagen över fisken och låt den därefter sjuda ca 5 min. Låt fisken snabbt kallna i spadet. Blanda såsen och ställ den kallt.
    4. Tag upp kalla fisken ur spadet, låt den rinna av och lägg upp den på ett stort vackert fat. Häll såsen över fisken och garnera runtom med räkor, kaviar och citronskivor. Stick fräscha dillplymer i salladen.
    5. Gott att servera med nykokt, dilldoftade potatis.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben