Salsa

Serverar: 25 portioner

Tid: 30 minuter

Gott till marinad av kött eller som tillbehör till tex. grillat. Smaksättare i grytor mm.

Ingredienser

  • 1 kg chili röd
  • 1-2 hela vitlökar
  • 1 knippa persilja typ Willis ca 400g
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2-3 dl fin olivolja
  • 1-2 gula lökar
  • 1-2 msk flingalt
  • 4-6 habanero (detta är om man önskar riktig hetta.)
  • Instruktioner

    Kör Chili i matberedaren till en jämn smet. Hacka eller kör vitlöken och löken i matderedaren. Blanda ihop och tillsätt olivolja o vitvinsvinäger. Hacka persiljan efter smak fin eller grov. Rör ihop alla ingredienser. Låt stå 24 timmar, rumsvarmt smaka av och bedöm vad som önskas o tillsätt. Håller ca 4-6månade i rumstemperatur 1 år i kylskåp.

    Liknande recept

    15 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Nya restauranger
    Stockholm har fått tillskott i restaurangvärlden. 2 mycket olika, b...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben