Salsa verde-potatis med varmrökt lax

Serverar: 6 portioner

Salsa verde är en grön, kall sås lagad på massor av färska örter. Den är god till all sorts stekt kött, fisk eller fågel. Eller prova den på mackan eller som dressing i sallad.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 knippe späda morötter
  • Ca 500 g varmrökt lax
  • Salsa verde
  • 1 schalottenlök
  • 50 g cornichoner
  • 60 g kapris
  • 2 msk sherry- eller vitvinsvinäger
  • 1½ dl olivolja
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe basilika
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen och låt den svalna.
    2. Skala schalottenlöken och kör den med övriga ingredienser utom örterna i en matberedare eller mixer till en tjock puré. Hacka dill, gräslök och basilika fint och rör ner dem i purén. Tillsätt eventuellt lite mer olja om såsen verkar för torr- den ska vara tjock och len.
    3. Skär den avsvalnade potatisen i skivor och lägg i en skål. Ansa morötterna, skär dem i tunna skivor på tvären och lägg ner dem tillsammans med potatisen. Ringla salsa verden över potatis och morötter och blanda väl. Toppa med den varmrökta laxen eller servera den vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben