Salsicciasås med pasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Variera pastan med den här såsen. Det blir gott!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 350 g rå salsicciakorv (italiensk korv)
  • 50 g skivad pancetta eller bacon
  • 200 g fasta skogschampinjoner
  • 1/4 röd chili, t.ex. spansk peppar
  • 2 lagerblad
  • 5 hela svartpepparkorn
  • 3 dl torrt vitt vin (matlagningsvin går bra)
  • 2 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk hackad bladpersilja
  • Tillbehör
  • Tagliatelle eller spaghetti
  • Instruktioner

    Skala och finhacka löken. Dra av skinnet på korven och skär den i små bitar. Hacka eller klipp pancetta eller bacon. Ansa och skär svampen i bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Bryn lök och korv i torr stekpanna ca 5 min. Tillsätt pancetta eller bacon och bryn ca 2 min. Tillsätt chili, lagerblad, pepparkorn, vin och buljong. Sjud såsen utan lock ca 10 min. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek champinjonerna tills de fått fin färg, ca 3 min. Vänd ner dem i korvsåsen och sjud ca 3 min. Blanda i persiljan. Servera till den kokta pastan.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben