Salt avokadopaj

Serverar: 8 portioner

Den här matpajen är något utöver det vanliga. En helt underbar rätt som smakar fantastiskt och passar lika bra till rökt lax som till skinka i alla former.

Ingredienser

  • 150 g kavring
  • 50 g salta majschips
  • 75 g smält smör
  • Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 2 äpplen
  • 2 avokador
  • 2 mango
  • 1 msk citronsaft
  • 1 rödlök
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 dl kesella, 10 %
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Mixa kavring och majschips i en matberedare med kniven isatt. Blanda samman det smälta smöret och brödsmulorna.
    2. Tryck ner kavringsblandningen i en springform, ca 24 cm i diameter. Låt formen stå kallt under tiden som du tillreder resten av ingredienserna.
    3. Gör fyllningen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär äpple, avokado och mango tärningar, ca 1 cm stora.
    4. Droppa citronsaften över frukt- och avokadohacket. Hacka löken.
    5. Rör samman crème fraiche och kesella. Värm 3 msk av smeten i en kastrull och låt gelatinbladen smälta i det. Blanda sedan ner gelatinblandningen i kesellasmeten och rör runt väl. Salta och peppra.
    6. Rör försiktigt ner den tärnade och hackade frukten och avokadon i kesellasmeten.
    7. Häll fyllningen i formen och ställ den sedan kallt 2-3 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben