Den här matpajen är något utöver det vanliga. En helt underbar rätt som smakar fantastiskt och passar lika bra till rökt lax som till skinka i alla former.
Ingredienser
150 g kavring
50 g salta majschips
75 g smält smör
Fyllning
5 gelatinblad
2 äpplen
2 avokador
2 mango
1 msk citronsaft
1 rödlök
3 dl crème fraiche
3 dl kesella, 10 %
Salt
Peppar
Instruktioner
Mixa kavring och majschips i en matberedare med kniven isatt. Blanda samman det smälta smöret och brödsmulorna.
Tryck ner kavringsblandningen i en springform, ca 24 cm i diameter. Låt formen stå kallt under tiden som du tillreder resten av ingredienserna.
Gör fyllningen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär äpple, avokado och mango tärningar, ca 1 cm stora.
Droppa citronsaften över frukt- och avokadohacket. Hacka löken.
Rör samman crème fraiche och kesella. Värm 3 msk av smeten i en kastrull och låt gelatinbladen smälta i det. Blanda sedan ner gelatinblandningen i kesellasmeten och rör runt väl. Salta och peppra.
Rör försiktigt ner den tärnade och hackade frukten och avokadon i kesellasmeten.
Häll fyllningen i formen och ställ den sedan kallt 2-3 timmar.