Salta havrekex

Serverar: 60 portioner

Goda som de är eller med en skiva ost på. Passar bra till en ostbricka.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 msk socker
  • ½ tsk salt
  • 3 dl havrekli
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl mjölk
  • Pensling och garnering
  • Mjölk
  • 1½ msk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Mät upp smöret eller margarinet. Tillsätt de torra ingredienserna och hacka samman till en smulig massa.
    3. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt samman till en slät deg.
    4. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje deg mycket tunt på bakpapper. Kavla till sist degen med en kruskavel, eller pricka den väl.
    5. Sporra degarna i rektangulära bitar, ca 4X12 cm.
    6. Pensla kexen helt lätt med mjölk och strö över flingsalt.
    7. Grädda kexen till gyllenbrun färg i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    5
    30 min
    25-30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben