Salta smörkakor

Serverar: 50-60 portioner

Smälter i munnen ... Gör en minidessert och toppa smörkakorna med sylt och vispad grädde. Dra ner på saltet om du inte är så förtjust i det.

Ingredienser

  • 250 g rumsvarmt smör
  • ½ dl neutral rapsolja
  • 1½ dl socker
  • 2½ dl majsstärkelse, 140 g
  • 3½ dl vetemjöl, 210 g
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör ihop smör, olja och socker i en bunke. Blanda majsstärkelse, mjöl, bakpulver och salt. Rör ner i smörblandningen och arbeta ihop till en lös deg.
    3. Klicka eller spritsa degen i 50-60 minimuffinsformar ställda på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    65
    5
    30 min
    25-30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben