Saltrostad färskpotatis med lök

Serverar: 20 portioner

Potatisen får härligt krispiga och sötsalta skal.

Ingredienser

  • 2 kg färskpotatis, gärna jämnstora potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk salt
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 1 knippe gräslök, finskuren
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Tvätta och borsta potatisen ren. Blanda potatis, olivolja, balsamvinäger, honung och salt på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
    2. Baka mitt i ugnen ca 35 min tills potatisen blivit mjuk och fått fin färg.
    3. Garnera med rödlök och gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Slandromsludde 22 juni 2008

    Supergoda! Verkligen något nytt att göra med färskpotatis, söta och krispiga. Detta kommer vår familj att göra flera gånger!

    Forsen 12 juli 2008

    Toppenpotatis till grillat, det här kommer vi att göra ofta i sommar!

    AggeWi 29 juli 2010

    Jättegod potatis som passar till grillat! Jag brukar blanda allt i en skål och sedan bara lägga över potatisen i ugnsformen, då blir skalet lite knaprigare. Ett tips är att även komplettera dressingen med en vitlöksklyfta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben