Salviafilé med balsamsås

Serverar: 4 portioner

Jag brukar ha hasselbackspotatis till denna rätt.

Ingredienser

  • 1 st fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk salvia, hackad, färsk
  • 1 msk smör
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 st balsamvinäger
  • 1 msk kalvfond, koncentrerad
  • Tillbehör
  • Potatisklyftor
  • Frästa grönsaker
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tjocka skivor. Krydda med salt, peppar och hälften av salvian.
    2. Bryn köttet på båda sidor i smör i en stekpanna. Häll grädde, vinäger och fond bredvid köttet i pannan. Strö över resten av salvian.
    3. Låt allt koka ihop ca 5 minuter. Garnera med salviablad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben