Sandells musslor

Serverar: 40 portioner

Jättegoda! Ett recept med 50% mandelmassa och 50% mandel. Blir saftigare och godare än vanliga musslor.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 25 g mandel
  • 25 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 3/4 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker pösigt. Mal mandeln. Blanda allt till en deg som får vila kallt i en timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Pensla formarna med lite smör. Rulla degen till en rulle, skär i bitar och tryck ut bitarna i formarna. Ställ dem på en plåt.
    4. Baka kakorna i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Stjälp upp kakorna ur formarna medan de är varma.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben