Sandra asiatisk Oxfilé

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Detta har gjorts i skolan.

Ingredienser

  • 1.2 kg oxfilé
  • 1 nypa salt
  • 1nypa grovmalen svartpeppar
  • 1.5 dl mango chutney
  • 2 tsk ingefära
  • Sås
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olja
  • 2 tsk ingefära
  • 3 dl rött vin
  • ½ dl soja
  • ½ dl sweet chili sauce
  • ½ dl vatten
  • 4 msk kalvfond
  • 2 msk honung
  • ½ tsk sambal olek
  • 2 tsk idealmjöl
  • Vattenkastanjer
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Bryn det hastigt i smör så att det får en fin färg. Salta och peppar köttet. Lägg upp köttet på ett ungsäkert fat och sätt genast in det i kylen.
    2. Gör såsen: Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs det i olja i en kastrull. Tillsätt ingefäran, sojan, rödvinet, vattnet, sweet chilin, kalvfonden, honungen och sambal oleken. Låt såsen koka i ca 10 minuter. Rör sedan ner idealmjölet. Låt såsen koka i någon minut till.
    3. Smaka av om det är bra med styrka i den tillsätt annars lite mer kryddor.
    4. Sätt i ugnen på 225 grader.
    5. Värm mango chutny och ingefära i en liten kastrull. Stek köttet i mitten av ugnen i 10-20 minuter beroende på hur du vill ha köttet. Pensla därefter med mango chutnyn över köttet. Värm såsen. Lägg i vattenkastanjerna efter ett tag.
    6. Servera det med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben