Saras kolasnittar med apelsin

Serverar: 20-25 portioner

De här spröda snittarna, med lite seg kärna, är helt underbara!

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl muscovadosocker
  • 2 msk ljus sirap eller muscovadosirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 3 dl rismjöl
  • 2½ dl majsmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 apelsin, rivet skal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
    2. Blanda snabbt samman alla ingredienser till en deg. Forma 2 rullar nästan lika långa som plåten och vira in dem i plastfolie. Låt degen vila i kylen.
    3. Lägg rullarna på plåten. Det ska vara avstånd mellan rullarna eftersom de flyter ut nästan 3 gånger sin bredd. Platta till dem något och ta bort plasten.
    4. Grädda i 18-20 minuter, tills färgen är knäckigt gyllene. Skär i lagom stora bitar medan längderna fortfarande är varma. Ta en, ta två eller varför inte tre!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben