Sås med ädelost och svartvinbär

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Passar till smakrikt kött såsom oxfilé eller vilt.

Ingredienser

  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 0,5 msk oxfond
  • 0,5 msk viltfond
  • 1,5 msk Maizena
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • 0,5 dl svartvinbärssaft, outspädd
  • 0,5-1 msk ädelost, mjukost typ Kavli
  • ca 0,5 dl rött vin, fylligt, mjukt
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    Koka upp grädde, vatten och fond. Rör ut Maizena i lite vatten och vispa sedan ner i kastrullen. Låt koka ihop någon minut. Vispa sedan ner svartvinbärsgelé, svartvinbärssaft, ädelost och vin. Låt puttra någon minut och smaka sedan av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben