Sås till varmrökt lax

Serverar: 4 portioner

Vi var skeptiska till denna sås, men den är helt enkelt bara så sagolikt god. Vilken smaksensation det blev mellan det söta och det rökta.

Ingredienser

  • Crème fraiche (1 burk)
  • Hjortronsylt
  • Instruktioner

    Rör ned några matskedar hjortronsylt i den kalla créme fraichen. Serveras till den varmrökta fisken med den kokta och råskalade potatisen. Givetvis något fräscht grönt till allt detta.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Elis 4 mars 2008

    Den är jättegod även till grillat kött.Brukar ha lite vitpeppar i den då.Mums!

    azlan_lena 15 april 2008

    åhhhhhhhhhh den är såååååååå god Tycker Lasse o Lena

    vildahilda 9 juli 2008

    Jättegod. Jag har pratat med en kock som även har i lite riven pepparot så nu har jag testat det också. Blir lite extra sting då.

    etxaski 29 november 2011

    Hjortronsylt i creme fraiche har använts i över 20 år i min familj. Kanongott. Antar att du menar en 3dl burk med creme fraiche? (De finns ju i fler storlekar, 2,5dl, 5 dl...) Det verkar i alla fall stämma hyfsat överens med mängderna jag använder.

    remmen5 4 december 2012

    Hur mycket hjortronsylt ska man ha till 3 dl créme fraiche?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben