Serverar: 5 portioner
Tid: 30 minuter
Tomatsås är egentligen ingen grundsås men kan lätt förvandlas till 'Köttfärssås' genom att sätta till brynt nötfärs, eller göra en 'Tomatsoppa' genom att späda den med grädde eller buljong
Hacka alla grönsaker och örter och fräs i smöret tillsammans med fläsket. Tillsätt tomatpuré och fortsätt fräsa några minuter Tillsätt mjölet och rör ut så det blir klumpfritt Tillsätt fonden (som skall koka) Låt koka i ca 20 min och smaka av med salt & peppar Sila och montera en klick smör så såsen blir glansig och 'rund' i smaken
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...