Savojkålspudding med soja och spenat

Serverar: 4 portioner

Kålpudding i veggotappning. Servera med en grönsallad med avokado och granatäpple. Eller klassiskt med rårörda lingon.

Ingredienser

  • 300 g savojkål
  • ½ gul lök
  • 300 g fryst, tinad sojafärs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 ägg
  • 1 msk flytande honung
  • 100 g bladspenat
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnering
  • Hackad persilja
  • Servering
  • Grönsallad eller rårörda lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och finhacka löken. Ansa och strimla kålen tunt. Fräs lök och färs i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 minuter på medelhög värme. Tillsätt soja och persilja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Ta från värmen och rör ner äggen. Ställ åt sidan.
    3. Fräs kålen i 1 msk olja i en annan stekpanna tills den mjuknar, ca 5 minuter. Rör ner honungen och fräs ytterligare i 1 minut. Tillsätt spenaten. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Vänd runt.
    4. Blanda färsblandningen med hälften av kålfräset. Tryck ut i en liten oljad ugnsform, ca 20x30 cm. Toppa med resten av kålfräset. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter.
    5. Toppa med persilja. Servera gärna savojpuddingen med en grönsallad eller rårörda lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben