Scampi med färsk gnocchi

Vill man fuska kan man köpa färdig gnocchi...

Ingredienser

  • Färsk gnocchi
  • 1kg mjölig potatis eller mandelpotatis
  • 2 ägg
  • 1 dl finriven ost, typ parmesan
  • 1 krm riven muskotnöt (valfritt)
  • Salt
  • Peppar
  • ca 2 dl vetemjöl
  • Scampi
  • 1 mild röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe persilja
  • Rivet skal av 1 citron
  • 500 g scampi
  • 1 msk socker
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 bit (100 g) pecorinoost
  • 2 msk balsamiq glaze
  • Instruktioner

    1. Färsk gnocchi: Skala, dela och koka potatisen. Häll av vattnet och låt ånga av i en stor skål. Mosa och låt svalna. Du kan också pressa den med potatispress.
    2. Blanda potatismoset med ägg, ost, muskot, salt samt peppar till en gnocchideg. Tillsätt vetemjöl så att potatisdegen blir fastare och kan formas till rullar, ca 2 cm tjocka och några decimeter långa bitar. Tryck till med en gaffel på varje gnocchi om du vill ha räfflad gnocchi (och det vill man för då fastnar det mer sås på gnocchin).
    3. Koka upp vatten i en stor kastrull och salta med 1 tsk salt. Lägg gnocchin i det sjudande vattnet. Vänd runt dem någon gång med en slev. Inom några minuter flyter de flesta upp och då är gnocchin kokt och du kan hälla av vattnet.
    4. Scampi: Finhacka chili, vitlök och persilja och dela upp i två skålar. Hetta upp två teflon stekpannor. Stek gnocchin gyllene i ena stekpannan i 1 msk smör och hälften av chilin, vitlöken och persiljan. Riv skalet av halva citronen över och krydda med salt och peppar. Stek scampin hastigt i andra stekpannan i 1 msk smör, socker och resten av chilin, vitlöken och persiljan. Riv resterande citronskal över räkorna, krydda.
    5. Häll upp gnocchin på ett stort serveringsfat och häll scampin över. Strö delade körsbärstomater över och toppa med riven pecorinoost och balsamiq glaze.
    6. Vill man fuska kan man köpa färdig gnocchi.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben