Scampi med sweet chili-sallad

Serverar: 4 portioner

Massor med läckerheter

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 chilifrukt
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • cirka 300 g scampi eller vanliga räkor utan skal
  • 2 avokado
  • 2 mango
  • 2-3 schalottenlökar
  • 100 g cocktailtomater
  • ruccolasallad
  • 1 msk saft från pressad lime
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vitt vin
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 1 kruka koriander
  • Instruktioner

    1. Pressa vitlöksklyftorna, skär chilifrukten i strimlor och blanda samman allt med olivoljan. Salta marinaden och lägg scampin eller räkorna i denna marinad under tiden som salladen förbereds.
    2. Skär avokado och mango i små tärningar
    3. Hacka schalottenlökarna fint. Blanda detta med avokado och mango. Blanda också ner halverade tomater och ruccola. Fortsätt därefter att blanda ner limesaft, olivolja, vitt vin och sweet chilisås. Ta hela blad från koranderkrukan och blanda ner.
    4. Trä scampi/räkor på grillspett och grilla i ugnen eller i en stekpanna. Servera dessa till salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kin 20 mars 2010

    Scampin var enormt god! Salladen helt okej, lite mycket koriander för min smak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben