Scampi orientale

Serverar: 4 portioner

Otroligt gott om man gillar havskräftstjärtar och curry. Jag brukar öka mängden kryddor en aning för att få mer smak på rätten

Ingredienser

  • 20 - 24 stora frysta scampi , havskräftstjärtar
  • ca 25 g smör
  • Såsen
  • 50 g smör
  • 2 dl tunnstrimmlad purjolök
  • 1 syrligt äpple
  • 1 röd paprika
  • 12 färska champinjoner
  • 1 - 2 tsk curry
  • 1/2 - 1 tsk paprikapulver
  • 1 - 2 tsk dragon
  • 1 msk ljus fransk senap
  • 1 - 2 msk tomatpuré
  • 2 - 3 dl vispgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl creme fraiche
  • färsk dragon eller persilja
  • Instruktioner

    Tina och torka kräftstjärtarna och bryn dem i smör några minuter. Ta upp kräftstjärtarna och smält 50 g smör i pannan. Lägg i tunnstrimmlad purjo, små tärningar av paprika och skalat äpple och de skivade champinjonerna att mjukna, ca 10 min. Krydda. Tillsätt grädde, vin, senap och tomatpuré och låt puttra ihop till en simmig sås. Rör i creme fraiche och smaka av. Blanda i scampin att värma hastigt. Garnera med dragon eller persila. Serveras gärna med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben