Scampi orientale - smakrika skaldjur

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En god och uppskattad fredagsrätt.

Ingredienser

  • 20 kräftstjärtar eller scampi
  • 2 tsk curry
  • 2 krm cajenepeppar
  • 2 dl tunnstrimlad och hackad purjolök
  • 1 röd och 1 grön paprika, fint tärnade
  • 2 späda selleristjälkar, strimlade
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 3 dl grädde
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk hummerfond
  • 1 dl torrt vitt vin
  • ½ msk dragon
  • ½ - 1dl crème fraiche
  • ½ dl torr vermouth
  • Ev 1-2 msk konjak
  • Instruktioner

    Fräs kräftstjärtarna i smör och lägg dem på en tallrik. Blanda curry och kajenn i steksmöret, lägg i purjon, paprika, selleri och champinjoner. Låt puttra några minuter på medelvärme. Häll på grädde och tillsätt tomatpuré, senap, hummerfond, vin och dragon. Koka ihop ca 10 min. Blanda i crème fraiche, vermouth och ev konjak och smaka av. Lägg till sist i kräftstjärtarna att bli genomheta. Bjud på kokt ris och en grönsallad. Vitlöksbröd passar ochså bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben