Scampisallad med sparris och cashewnötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Salladen är smaksatt med den goda kryddan "furikake", som är rostade saltade sesamfrö och flingor av alger. Furikake säljs i hälsokostaffärer, GI-butiker och japanska butiker.

Ingredienser

  • 20 st scampi, gärna med skalet kvar på stjärten
  • 10 grön färsk sparris
  • Smör till stekning
  • 2 dl rostade cashewnötter
  • 1 msk furikake
  • Salladsblad
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela sparrisen i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten i 1 minut. Låt rinna av.
    2. Hetta upp smör i en panna, lägg i scampi, sparris och nötter. Fräs detta någon minut. Lägg upp direkt på salladsbädd och strö över furikake över alltsammans.
    3. Droppa över citronsaft, olivolja, salt och nymalen peppar. Servera salladen varm eller ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben