Scampisallad med sparris och cashewnötter
Salladen är smaksatt med den goda kryddan "furikake", som är rostade saltade sesamfrö och flingor av alger. Furikake säljs i hälsokostaffärer, GI-butiker och japanska butiker.
Ingredienser
20 st scampi, gärna med skalet kvar på stjärten
10 grön färsk sparris
Smör till stekning
2 dl rostade cashewnötter
1 msk furikake
Salladsblad
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
Salt
Peppar
Instruktioner
- Dela sparrisen i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten i 1 minut. Låt rinna av.
- Hetta upp smör i en panna, lägg i scampi, sparris och nötter. Fräs detta någon minut. Lägg upp direkt på salladsbädd och strö över furikake över alltsammans.
- Droppa över citronsaft, olivolja, salt och nymalen peppar.
Servera salladen varm eller ljummen.
Liknande recept
Kommentarer (0)