Schalottenlököverbakad abborrfilé

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 1 timme

Det här är min käre mans favoritfisk, ett festligt recept som är lätt att laga.

Ingredienser

  • 8 abborrfiléer
  • 1 stor knippa gräslök
  • 8 st schalottenlökar
  • 200 g smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Rensa fisken. Koka de skalade lökarna i lite lättsaltat vatten i 20 minuter. Kör lök, gräslök och rumsvarmt smör i matberedaren, Lägg filéerna på lätt smörat ugnsfast fat, salta och peppra. Fördela löksmöret på fisken och sätt in den i ugnen på 175 grader i 10-15 minuter. Servera genast med kokt eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben