Schwarzwaldmuffins med körsbärsmarmelad

Serverar: 12 portioner

Läckra muffins som blir en underbar bakelse med sagolikt god fyllning!

Ingredienser

  • 200 g mök choklad, 70%
  • 4 dl extra fint vetemjöl
  • 1 dl finmald sötmandel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ½ dl ljus muscovadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 rumsvarma ägg
  • 2 ½ dl filmjölk
  • Fyllning
  • 250 g mörk choklad, 70
  • 350 g rumsvarmt smör
  • 5 dl siktat florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1-2 dl körsbärsmarmelad
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 25 g rostade mandelspån
  • 12 fina körsbär eller bigarråer
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält chokladen över vattenbad. Blanda samman mjöl, finmalen mandel och bikarbonat i en skål. Lägg smöret i en annan skål. Vispa det smidigt med elvispen på medelhastighet. Blanda de tre sockersorterna och rör ner dem i smöret. Vispa i ca 3 minuter.
    3. Tillsätt äggen, ett åt gången. Häll sedan i den smälta chokladen. Blanda väl. Rör ner filmjölken. Till sist blandas de torra ingredienserna ner i smeten.
    4. Skeda ner smeten i formar, men fyll dem bara till 3/4. Grädda mitt i ugnen i max 20 minuter. Låt muffinsen svalna helt. Skär sedan ut en kon ur kakan där marmeladen ska ner.
    5. Fyllning: Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna till rumstemperatur. Vispa smöret på medelhastighet med elvisp till det är ljust och krämigt. Tillsätt den smälta chokladen och fortsätt att vispa ett par minuter.
    6. Sänk hastigheten och tillsätt florsocker och vaniljsocker, lite åt gången tills du får en bredbar kräm. Fyll krämen i en spritspåse med stor tyll. Fyll hålet i kakan med 1-2 tsk sylt. Spritsa en krumelur av chokladkräm över hålet.
    7. Vispa grädden och fyll en annan spritspåse med den. Spritsa ut en liten dutt överst på muffinsen. Avsluta med rostade mandelspån och ett körsbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben