Schweizernötskaka lchf

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

då jag hittade ett recept men det var 3dl socker i så jag mixtra ihop ett lchf version så man inte får ont i magen.

Ingredienser

  • Kakan
  • 3 ägg
  • 3 msk sukrin eller annan sötning
  • ½ dl kokosnötsmjöl
  • 3 dl mandelmjöl
  • 100 g smör
  • Glasyr
  • 200 g mjölkchoklad utan socker
  • 7 msk vispgrädde
  • 1 ½ - 2 dl hackade hasselnötter
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Börja med kakan. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst. Blanda ner mandelmjöl, kokosmjöl och det smälta smöret. Smörj en pajform eller en springform med smör. Häll sedan smeten i formen jämnt fördelat i formen. Grädda i 25-30 minuter tills kakan har blivit gyllenbrun. Låt svalna.
    2. Smält chokladen på låg värme. Blanda ner grädden och smöret och till sist de hackade hasselnötterna.
    3. Och bred ut på kakan jämnt fördelat på hela kakan. Låt kakan svalna och ställ den i kylen. Blir bäst dagen efter. Servera gärna kakan dagen efter med grädde.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben