Schweizisk färsschnitzel

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Smarrig köttfärsrätt som är lite festligare än vanlig köttfärslimpa eller pannbiff. Gott att servera till är klyftpotatis, ärtor och svampsås om man tycker att man behöver sås... Vill man äta det som LCHF så är det bara att servera en sallad till.

Ingredienser

  • 500 g nöt eller blandfärs
  • ½ dl po-fiber (eller ströbröd) + lite att strö ovanpå
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 8 skivor ost av grevétyp
  • 4 skivor rökt skinka
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda po-fiber, salt och peppar och vatten i en skål. Låt svälla några minuter. Blanda i färsen och ägget och arbeta färssmeten tills den blir lite klibbig.
    2. Smörj en ugnsform och platta ut hälften av smeten i botten. Täck färsen med skivad ost och sen med skivad skinka och till slut med ost igen.
    3. Platta ut resten av färsen på skärbrädan och vält över alltsammans. Avsluta med att pudra po-fiber/ströbröd ovanpå. Låt stå i ugn i ca 35-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    johankruuse 13 mars 2011

    Det blev jätte bra, en ny favorit hos mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben