Schweizisk nypontårta

Serverar: 1 portioner

Man glömmer lätt hur gott det är med nypon.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl socker
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 dl florsocker
  • 5 ägg
  • 1 dl nyponmos
  • 100 g smält smör eller margarin
  • Rivet skal av 1 citron
  • Färskpressad saft av 2 citroner
  • Instruktioner

    1. Hacka samman alla ingredienser till mördegen för hand eller i matberedare. Ställ degen kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175°.
    2. Kavla ut degen och klä botten och kanten på en smord pajform, 23 cm i diameter, med degen. Nagga botten med en gaffel och strö på litet mjöl.
    3. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och häll den över degen i formen. Grädda på mittersta falsen i ugnen ca 40 minuter eller tills kakan verkar färdig. Låt kakan svalna och sedan stå i kylskåpet en stund före serveringen.
    4. Servera med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben