Schweizisk specialkaka

Saftig kaka passar till jul.

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 2 dl socker
  • Saft och rivet skal av 1/2 citron
  • 1 tsk malen kanel
  • 1kryddmått mald kryddnejlikor
  • 200 g morötter
  • 1½ dl mald sötmandel
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk maizena
  • 1 struken tsk bakpulver
  • 5 äggvitor
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Rör äggulorna och socker vitt och pösigt. Tillsätt citronsaft och skalet. Blanda sedan i kryddorna, morötter,mandel, ströbröd och till sist maziena och bakpulver. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll den i smord och bröad rund kakform ca 22 cm i diameter.
    2. Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme i 45 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Sikta över ett tunt lager florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben