Scones med oliver och soltorkade tomater

Serverar: 4 portioner

Jag älskar scones till frukost speciellt

Ingredienser

  • 0,5 l vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk oliver gröna, utan kärnor frivilligt
  • 2 msk soltorkade tomater, i olja. Frivilligt
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 275 grader.
    2. 2. Hacka oliverna och strimla tomaterna. Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i mjölken och arbeta ihop degen. Tillsätt oliver och tomatstrimlor.
    3. 3. Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 4 mindre delar. Antingen kan du nu göra små scones eller större. Om du bakar mindre scones är det smart att lägga dem i bullpapper i en muffinplåt så att det blir fina i formen.
    4. 4. Grädda i 275 grader i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.
    5. 5. Servera gärna en god matig soppa till det nybakade brödet. En potatis och purjolökssoppa, krämig svampsoppa eller en mustig tomatsoppa passar bra till scones.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben