Sega chokladkakor

Serverar: 40 portioner

Otroligt goda kakor, sega i mitten och knapriga på kanterna MUMS!

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 50 g mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirap, vaniljsocker, mjöl blandat med bakpulver och kakao. Rulla dom till små bollar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Tryck på bollarna så dom blir som lite platta.Ställ in dom i mitten av ugnen i ca 12 min.
    3. Hacka choklad i bitar och lägg dom på kakan precis när dem kommer ut så chokladen smälter.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4
    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (2)

    jtkn 8 februari 2012

    gjorde små ändringar, hade i en skvätt grädde och lite chokladsås och det vart grymt gott!

    sara 31 maj 2020

    känns som det saknas en ingrediens eller två

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben