Sega mandel- och chokladbakelser

Serverar: 8 portioner

Härliga bakelser med frisk hallongrädde. Bottnarna kan förberedas för att sedan toppas när det är dags att äta dem. Bakelserna är glutenfria.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 50 g sötmandel
  • 50 g mörk choklad, 70%
  • 100 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • ¾ dl socker
  • Hallongrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 1 dl hallon, färska eller frysta
  • Garnering
  • Hallon, färska
  • Choklad, valfri
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Hacka mandlarna och chokladen fint. Riv mandelmassan grovt. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ihop mandelmassan med äggulorna. Vänd ner de hackade mandlarna och chokladen i mandelmassesmeten.
    3. Vispa vitorna till ett styvt skum. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt att vispa till en maräng. Vänd försiktigt ner marängsmeten i mandelmassesmeten. Fördela smeten i muffinsformar stående i en muffinsplåt.
    4. Grädda dem i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt dem svalna i formarna och lossa sedan bakelserna försiktigt.
    5. Vispa grädden fast tillsammans med florsockret. Mosa hallonen lite lätt och vänd försiktigt ner dem i grädden.
    6. Fördela hallongrädden på bakelserna och toppa dem med hallon, riven choklad och mandelspån.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben