Sej bbq med ljummen potatissallad och citronaioli

Serverar: 4 portioner

I det här receptet används färdig bbq-sås och färdig majonnäs till aiolin - men självklart lyfter en hemmagjord majonnäs smaken på sejen.

Ingredienser

  • 600 g sejfilé
  • 1 dl bbq-sås på flaska eller påse
  • Potatissallad
  • 1 bit purjolök, ca 50 g
  • 16 sockerärter
  • 1 knippa rädisor
  • Ca 600 g nykokt välborstad potatis, helst liten
  • 1 dl lättkokta plockade blomkålsbuketter
  • 1 dl lättkokta broccolibuketter
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Vinägrett
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Rivet skal och saft av 2 vältvättade limefrukter
  • Aioli
  • 2 dl lättmajonnäs, 32 %
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • Rivet skal + saft av 1 vältvättad citron
  • Instruktioner

    1. Dela sejen i portionsbitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form och vänd dem i såsen. Sätt in formen i mitten av ugnen i 125 grader cirka 10 minuter, baka till 48 graders innertemperatur, använd kökstermometer.
    2. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten. Dela, skölj och strimla purjon. Strimla sockerärterna fint. Ansa och skiva rädisorna. Dela potatisen.
    3. Blanda purjo, sockerärter, rädisor, potatis, blomkåls- och broccolibuketter med vinägretten. Smaka av med salt och peppar.
    4. Blanda majonnäsen, vitlöken och citronskalet till aiolin. Smaka av med citronsaft och salt. Servera fisken med den ljumma salladen och aiolin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben