Sej med fetaost

Serverar: 4 portioner

Rätten kan förberedas och förvaras i kylskåp innan den tillagas i ugn.

Ingredienser

  • 600 g sejfilé
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 tomater
  • 200 g fetaost
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk hackad dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º.
    2. Lägg fisken i en ugnssäker form och strö på 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skiva tomaterna och lägg dem på fisken. Smula över fetaosten.
    3. Vispa ihop grädde, mjölk och mjöl i en kastrull. Låt koka upp och sjuda ca 5 minuter. Smaka av med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Blanda i dill och häll såsen över fisken.
    4. Tillaga mitt i ugnen ca 25 minuter.
    5. Servera med kokt potatis eller ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bönsallad med fetaost
    En fin bönsalladen som serveras varm med fetaost som smälter lite g...

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben