Sej med musselsås

Serverar: 2 portioner

Mustigt och fräscht med smak från havet. 420 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 300 g sejfilé
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • Saften av ½ citron
  • 1 tsk olivolja till formen
  • Sås
  • ½ rödlök
  • ½ fänkål
  • 1 liten morot
  • 2 tsk olivolja
  • 250 g krossade tomater
  • 1 msk chilisås
  • 1 liten burk musslor i lag, 120g
  • ½ msk skaldjursfond
  • Garnering
  • Bladpersilja
  • Servering
  • 200 g kokt potatis, gärna pressad
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Salta och peppra fisken och lägg den i en smord ugnsform. Pressa över citronsaft. Täck lite slarvigt med aluminiumfolie och baka fisken i ugnen 15-20 minuter.
    3. Fräs hackad lök, finstrimlad fänkål och fint tärnad morot i olja ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, chilisås, ½ dl av musselspadet och fonden.
    4. Låt sjuda utan lock ca 10 minuter. Tillsätt eventuellt vatten om såsen verkar för tjock. Vänd försiktigt ner musslorna och låt dem bli varma.
    5. Häll såsen över fisken, garnera med bladpersilja och servera med pressad potatis och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben