Sellerigryta med saffran

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 2 timmar

En lite modifierad version av den persiska paradrätten Khoreshte karafs. Stegra dej inte inför den massiva sellerimängden. Det är faktiskt gott.

Ingredienser

  • 500 g fransyska
  • 350-500 g blekselleri (ett stånd)
  • 1 stor gul lök
  • Saften från 2 citroner
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ g saffran
  • 1 msk strödadlar
  • Olja för stekning
  • Vatten
  • Instruktioner

    Skär köttet i lämpliga grytbitar. Bryn i en panna. Hacka löken och bryn även den. Strö över gurkmejan och pepparn. Låt fräsa med någon minut. Stöt saffranet och häll över det tillsammans med strödadlarna. Häll över vatten så det täcker och lite till. Salta och koka upp. Häll i citronjuicen. Koka i en timme. Skölj och skär sellerin i bitar. Rör ner i grytan. Häll på mera vatten om det behövs, det ska nästan täcka allting. Koka 15-20 minuter till. Servera på ris. Gärna en öl till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben