Senaps gratinera kassler och blomkålsgratäng

Serverar: 4-5 portioner

Blomkål, kassler och senap är en underbar kombination. En av mina favoriter då det gäller blomkål.

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 300 g kassler
  • 1 gul lök
  • ½ purjolök
  • 6 dl vispgrädde , går bra med mellangrädde också
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 dl riven lagrad ost , t.ex Västerbottenost
  • Vitlökspulver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och förväll blomkålen lätt i saltat vatten, ca 6-7 min. Smörj en ugnsfast form och dela blomkålen och lägg i. Smält smör i stekpanna. Hacka purjolök och gul lök och fräs till den blir mjuk. Pudra över mjölet och tillsätt grädde. Vispa ihop till en slät sås. Tillsätt kassler, ost , senap och kryddor och låt såsen puttra ihop på svag värme ca 5 min. Häll såsen över blomkålen. Gratinera i ugn 225 grader ca 15- 20 min.
    2. Smaklig måltid!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben