Senapsgratinerade kycklingfiléer

Serverar: 4 portioner

Kycklingfilén blir saftig och smakrik i den här goda gratängen.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm citronpeppar
  • 150 g haricots verts
  • 250 g körsbärstomater på kvist
  • Färsk basilika
  • 4 msk fransk senap
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 2½ dl riven lagrad ost
  • Garnering
  • Kryddgrönt
  • Servering
  • Kokt glutenfri pasta eller kokt ris
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Putsa kycklingen och dela filéerna på längden om de är stora. Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
    3. Ansa och koka haricots vertsen ca 1 minut, spola av i kallt vatten, låt rinna av noga. Fördela bönorna i en smord eldfast form. Placera kycklingen ovanpå. Ta loss tomaterna från kvistarna och placera ovanpå kycklingen.
    4. Hacka basilikabladen grovt och strö över. Blanda senap, grädde och färskost. Häll blandningen i formen. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i ca 25 minuter.
    5. Servera gratängen med kokt pasta eller ris samt en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben