Senapsgriljerad rotselleri

Serverar: 4-6 portioner

Istället för julskinka passar griljerad selleri bra på det gröna julbordet. Servera den ljummen i skivor med lite skirat smör, flingsalt, äpple och grönkål.

Ingredienser

  • 1 rotselleri
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Griljering
  • 3 msk skånsk senap
  • 1 äggula
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk socker
  • ½ tsk malen ingefära
  • 3 msk ströbröd
  • Till garnering
  • 2 äpplen
  • 2 kvistar grönkål
  • Servering
  • Skirat smör
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Skala rotsellerin och lägg den på en plåt. Pensla på oljan och strö över flingsalt. Sätt in rotsellerin på nedersta falsen i ugnen i 2-2½ timme tills den är mjuk men spänstig inuti.
    3. Blanda skånsk senap, äggula, farinsocker, socker och ingefära. Rör i hälften av ströbrödet. Lägg sellerin på en plåt med bakplåtspapper och täck den med griljeringen. Strö över resten av ströbrödet och sätt in den i mitten av ugnen i 5-10 minuter.
    4. Servera sellerin varm eller ljummen. Lägg den på en skärbräda eller ett fat och skär upp den i skivor, strö eventuellt över lite extra flingsalt. Garnera med äpplen och grönkål. Servera gärna tillsammans med skirat smör och lite flingsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben