Senapskryddade kycklingfiléer med paprikasås

Serverar: 4 portioner

Gott med pressad potatis och minimajs till.

Ingredienser

  • 4-6 kycklingfiléer
  • 2 msk svenskt smör
  • 3 msk osötad senap
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 1/2 tsk basilika
  • Paprikasås
  • 2-3 röda paprikor
  • 1 liten gul lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1/2 buljongtärning
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva löken. Koka upp grädde, vatten och buljongtärning. Lägg i paprika och lök. Låt koka 10-15 minuter till paprikan är mjuk. Kör såsen i en matberedare så att den blir slät. Smaksätt med cayennepeppar och salt. Häll tillbaka såsen i kastrullen.
    2. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna. Lägg dem i en ugnsäker form. Blanda senapen med det kryddgröna. Bred blandningen på köttet. Stek i ugn vid 200°, 10-15 minuter. Värm såsen. Skiva ev upp köttet. Servera med såsen. Gott med pressad potatis och minimajs till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben